Direct naar de contentDirect naar de footer

Nootdorp

Van der Valk Hotel Den Haag - Nootdorp is sinds 2007 gevestigd aan de rand van Den Haag. Een kleine stad met veel natuur, cultuur en geschiedenis.

Geschiedenis Nootdorp

De geschiedenis van dit kleine dorp is als volgt; nadat de Graven van Holland toestemming hebben verleend het uitgestrekte veengebied te ontginnen om het geschikt te maken voor landbouw en veeteelt, vestigen zich hier de eerste inwoners. In officiële geschriften komt de naam Nootdorp voor het eerst voor in 1281. Graaf Floris de Vijfde verpacht een strook grond die loopt van de Vliet tot aan de Noitdorper wech (de huidige Veenweg).

Winkelcentrum De Parade
Het dorpje Nootdorp is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire plaats met een eigen winkelcentrum met leuke winkels en horecagelegenheden. Op vrijdagavond is het koopavond tot 21:00 uur. Voor meer informatie met betrekking tot het aanbod van winkels surf naar www.parade-nootdorp.nl.

CulturA & Zo
CulturA & Zo is de culturele huiskamer van Nootdorp waar iedereen zich thuis voelt. Iedereen is welkom om een boek te lenen, een theatervoorstelling bij te wonen, te studeren, te werken, muziek- of bewegingslessen te volgen, een kopje koffie te drinken, iets te eten en mensen te ontmoeten. Voor meer informatie, klik hier.

De Dobbelplas en Molen De Windlust

De Dobbelplas en Molen De Windlust

Bent u een natuurliefhebber? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Binnen 10 minuten bent u in het recreatie en natuurgebied de Dobbelplas, waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de zomerse maanden kunt u een verfrissende duik nemen en tot rust komen op het strandje. Naast de Dobbelplas vindt u de molen Windlust wat het middelpunt van het dorp is. Een stukje verder komt u op een grotere plas; Delftse hout, een populaire bestemming in de volle natuur waar u waterfietsen en supboarden kunt huren.