Direct naar de contentDirect naar de footer

Politiek Den Haag

Den Haag is het politieke orgaan van Nederland. Wilt u een bezoek brengen aan de plek waar de grote beslissingen worden gemaakt? Dan heeft Den Haag diverse mogelijkheden. Hieronder vindt u een lijst met interessante hoogtepunten:

Het Binnenhof
Het Binnenhof, de Ridderzaal, het Torentje van de minister-president en de Hofvijver in Den Haag behoren tot de meest herkenbare plaatsen van Nederland. Via het beroemde toegangspoortje op het historische Binnenhof stap je midden in het hart van onze democratie. Door de eeuwen heen is het Binnenhof in Den Haag hét middelpunt geweest van het staatkundig leven in Nederland. Dit is de plek waar de belangrijkste gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis zich afspeelden. Maar ook waar toekomst wordt gemaakt. Voor meer informatie, klik hier.

Paleis Noordeinde
Paleis Noordeinde is een koninklijk paleis in de Nederlandse stad Den Haag, gelegen aan het Noordeinde. Het is het werkpaleis van koning Willem-Alexander. Het complex is eigendom van de Staat der Nederlanden. Het Rijk is verantwoordelijk voor de bouwkundige staat en inrichting.

Paleis Huis ten Bosch
Paleis Huis ten Bosch in Den Haag is het woonpaleis van koning Willem-Alexander en zijn gezin. Het werd in het midden van de zeventiende eeuw gebouwd als zomerverblijf in opdracht van prins Frederik Hendrik van Oranje en zijn vrouw Amalia van Solms en in de eerste helft van de achttiende eeuw tot een paleis verbouwd en uitgebreid door prins Willem IV van Oranje-Nassau. De Oranjezaal is beroemd vanwege de vele monumentale schilderstukken.