Direct naar de contentDirect naar de footer
Kunst in Den Haag
Kunst in Den Haag

Musea in Den Haag

De stad Den Haag is op zich zelf al een waar musea. Hieronder vindt u een aantal tips van musea die in de stad te vinden zijn.

Het Mauritshuis
Het Mauritshuis (officieel Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis) is sinds 1822 een museum in Den Haag met voornamelijk schilderijen uit de Gouden Eeuw. Tot de vaste collectie behoren Meisje met de parel en Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, 'Soo voer gesongen, soo na gepepen' van Jan Steen, De stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier voor meer informatie.

Escher in Het paleis
Escher in Het Paleis is een kunstmuseum aan het Lange Voorhout. Het is gehuisvest in het uit 1764 daterende Paleis Lange Voorhout en herbergt sinds 2002 een permanente tentoonstelling die geheel is gewijd aan het werk van de Nederlandse graficus Maurits Cornelis Escher. Voor meer informatie, klik hier.

Panorama Mesdag
Het Panorama van Scheveningen werd in 1881 geschilderd door Hendrik Willem Mesdag in opdracht van de panoramamaatschappij ‘Société Anonyme du Panorama Maritime de la Haye’.
Het panorama van Mesdag is één van de weinige resterende voorbeelden en daarnaast het oudste panorama ter wereld gesitueerd op de oorspronkelijke locatie. Voor meer informatie, klik hier.

Haags Historisch Museum
Het Haags Historisch Museum is een museum aan de Korte Vijverberg in Den Haag over de geschiedenis van deze stad. Het museum is gevestigd in de voormalige Sint Sebastiaansdoelen. Het museum heeft een collectie van ruim 7.500 objecten. Voor meer informatie, klik hier.

Kunstmuseum
Het
Kunstmuseum Den Haag, hét museum voor moderne kunst van Nederland. Ontdek de prachtige collectie met onder andere werk van Piet Mondriaan. Het museum heeft de grootste collectie Mondriaans. Voor meer informatie, klik hier.