Direct naar de contentDirect naar de footer
Het Beatrix Theater staat garant voor een gezellige middag of avond uit
Het Beatrix Theater staat garant voor een gezellige middag of avond uit

DEN HAAG

Bent u op zoek naar meer bijzondere winkels? Er is zeer veel te zien en te beleven in Den Haag. De Binnenstad Den Haag kent musea en galeries van formaat!

Geschiedenis Den Haag

Den Haag heeft een ontstaansgeschiedenis die op veel punten afwijkt van die van andere Hollandse steden. De meeste en misschien wel alle Hollandse steden zijn ontstaan als handelsnederzettingen op een kruispunt van handelswegen. Deze nederzettingen trokken inwoners aan, de welvaart nam toe en deze dorpen vroegen de heer om stadsrechten. Ze kregen een eigen bestuur, eigen rechten, een eigen rechtbank en stadsmuren met een eigen schutterij. Bij Den Haag ging dat anders. Den Haag ontstond als residentie van de graaf en werd een bestuurscentrum van waaruit de graaf het graafschap Holland bestuurde of dit door een plaatsvervanger (stadhouder) liet doen. Den Haag trok wel inwoners aan, maar dat was voor de graaf geen reden om ook dit dorp eigen bestuur en eigen rechtspraak of eigen stadsmuren te gunnen. Er zouden dan twee besturen in één stad zijn en dat was toen, in een tijd zonder uitgebreide regelgeving, niet verstandig. De graaf wilde eigen baas blijven in eigen omgeving. Toen het dorp Den Haag later toch meer rechten kreeg zouden er inderdaad voortdurend conclicten zijn tussen de staat en het bestuur van Den Haag.

Betekenis fantastisch Den Haag

De verkleinvorm wordt wel gebruikt voor een 'deftig' aandoende plaats of een die met het Oranjehuis

Den Haag anno nu!

Den Haag heeft een heel divers winkelcentrum dat geopend is van maandag t/m zondag. De stad biedt voor ieder wat wils, van grote warenhuizen tot kleine kledingwinkeltjes. Op donderdagavond is het koopavond tot 21:00 uur. Wilt u meer informatie over het aanbod van de winkels klik hier: www.puurdenhaag.com.

Bezienswaardigheden in Den Haag

In Den Haag is er voor jong en oud veel te beleven. De stad kent vele musea en galeries. Daarnaast zijn er genoeg activiteiten voor de gehele familie. Een aantal voorbeelden vindt u hieronder:

Het Mauritshuis bezit een schitterende vaste collectie met schilderijen van Vermeer en Rembrandt en heeft daarnaast elk jaar spectaculaire tentoonstellingen. Ben je een liefhebber van de graficus Escher dan mag je het museum Escher in het Paleis niet missen. De rijke geschiedenis van de residentie laat het Haags Historisch Museum in optima forma zien. Maar er zijn ook leuke kleine musea die je Den Haag kunnen laten proeven, zoals Museum Kleef, een oude distilleerderij.

Voor een dagje weg met de familie is Madurodam een echte aanrader, een stad vol miniaturen. Leer meer over de geschiedenis van Nederland en zie de grootste bezienswaardigheden ter wereld in het klein.

Daarnaast is het ADO Den Haag stadion om de hoek. Wilt u de sfeer proeven van een echte Haagse voetbalwedstrijd? Breng dan een bezoek aan het stadion.

Via de volgende linkt kunt u kijken wat er in Den Haag te beleven is: uit-agenda van Den Haag