Direct naar de contentDirect naar de footer
Het Beatrix Theater staat garant voor een gezellige middag of avond uit
Het Beatrix Theater staat garant voor een gezellige middag of avond uit

DEN HAAG

Bent u op zoek naar meer bijzondere winkels? Er is zeer veel te zien en te beleven in Den Haag. De Binnenstad Den Haag kent musea en galeries van formaat!

Geschiedenis Den Haag

Den Haag heeft een ontstaansgeschiedenis die op veel punten afwijkt van die van andere Hollandse steden. De meeste en misschien wel alle Hollandse steden zijn ontstaan als handelsnederzettingen op een kruispunt van handelswegen. Deze nederzettingen trokken inwoners aan, de welvaart nam toe en deze dorpen vroegen de heer om stadsrechten. Ze kregen een eigen bestuur, eigen rechten, een eigen rechtbank en stadsmuren met een eigen schutterij. Bij Den Haag ging dat anders. Den Haag ontstond als residentie van de graaf en werd een bestuurscentrum van waaruit de graaf het graafschap Holland bestuurde of dit door een plaatsvervanger (stadhouder) liet doen. Den Haag trok wel inwoners aan, maar dat was voor de graaf geen reden om ook dit dorp eigen bestuur en eigen rechtspraak of eigen stadsmuren te gunnen. Er zouden dan twee besturen in één stad zijn en dat was toen, in een tijd zonder uitgebreide regelgeving, niet verstandig. De graaf wilde eigen baas blijven in eigen omgeving. Toen het dorp Den Haag later toch meer rechten kreeg zouden er inderdaad voortdurend conclicten zijn tussen de staat en het bestuur van Den Haag.

Betekenis fantastisch Den Haag

De verkleinvorm wordt wel gebruikt voor een 'deftig' aandoende plaats of een die met het Oranjehuis

Den Haag anno nu!

Een aantrekkelijk winkelcentrum welke geopend is van maandag t/m zondag. Op donderdagavond is het koopavond tot 21:00 uur. Voor meer informatie met betrekking tot het aanbod van winkels surf naar www.puurdenhaag.com

Bezienswaardigheden in Den Haag

Er is zeer veel te zien en te beleven in Den Haag. De Binnenstad Den Haag kent musea en galeries van formaat!

Het Mauritshuis bezit een schiterende vaste collectie met schilderijen van Vermeer en Rembrandt en heeft daarnaast elk jaar spectaculaire tentoonstellingen. Ben je een liefhebber van de graficus Escher dan mag je het museum Escher in het Paleis niet missen. De rijke geschiedenis van de residentie laat het Haags Historisch Museum in optima forma zien. Maar er zijn ook leuke kleine musea die je Den Haag kunnen laten proeven, zoals Museum Kleef, een oude distilleerderij.

GRaag geven we u een kijken in de uit-agenda van Den Haag

Ook het ADO Den Haag stadion vindt u om de hoek van Hotel Den Haag Nootdorp.

Download de leuke suggesties.