Direct naar de contentDirect naar de footer

Delft de stad veel veelzijdigheid!

De stad Delft staat bekend om de rijke historie, de gezellige sfeer en de combinatie tussen modern en oud. Een stad voor elke leeftijd en waar men zich nooit verveeld.
Vanaf het hotel is Delft goed te bereiken met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Op loopafstand (10 minuten) bent u bij station Ypenburg waar een directe verbinding is naar het centrum van Delft.

Hieronder vindt u een overzicht van bepaalde activiteiten:

Museum Prinsenhof
In Museum Prinsenhof Delft beleef je de Nederlandse geschiedenis. Ontdek verhalen over Willem van Oranje, Delfts Blauw, Delftse innovaties en kunst. Voor meer informatie, klik hier.

Vermeer Centrum Delft
Ontdek het Vermeer Centrum Delft. Ervaar het leven, het werk en Delft, de stad van de 17de-eeuwse meester van het licht: Johannes Vermeer, een Nederlands kunstschilder in de Gouden Eeuw. Vermeer had een voorkeur voor tijdloze, ingetogen momenten. Hij blijft raadselachtig vanwege de onnavolgbare kleurstelling en het verbijsterende lichtgehalte. Voor meer informatie, klik hier.

Museum Prinsenhof
Het voormalige Sint-Agathaklooster van Delft is tegenwoordig ingericht als Museum Prinsenhof. Ooit vonden op deze plek Museum Prinsenhof gebeurtenissen plaats, die nu terug te lezen zijn in de geschiedenisboeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de moord op Willem van Oranje in 1584. De kogelgaten zijn tegenwoordig omlijst. Het vijftiende eeuwse klooster heeft voor lange tijd gediend als nonnenklooster. Voor meer informatie, klik hier.

De Oude Kerk

De Oude Kerk

De Oude Kerk, ook de Oude Jan of Scheve Jan genoemd, is één van de twee grote, oude kerken in Delft. De Oude Kerk dateert uit 1246 en is de oudste kerk van Delft. Wat opvalt is de scheefgezakte toren waardoor u zeker van een afstand ziet dat de kerk niet meer recht staat, een heel apart gezicht voor zo'n groot bouwwerk.

De Oude Kerk is nog altijd als kerk in gebruik, op zondagen en christelijke feestdagen vinden er diensten plaats.

Gezellige pleinen

Gezellige pleinen

Delft is bekend om de grote en gezellige pleinen met vele horecagelegenheden. Op de Beestenmarkt ervaart u de gezellige sfeer onder het genot van een hapje en drankje. onder de karakteristieken bomen. Op de Markt zijn er meer ondernemers die u graag voorzien van een culinair hoogtepunt. Op het terras kijkt u uit over de Markt waar de Nieuwe Kerk zich bevindt.

De toren is met 108,75 meter na de Domtoren in Utrecht de hoogste kerktoren van Nederland. De kerk is verder bekend vanwege het Praalgraf van Willem van Oranje.

Porceleyne Fles

Porceleyne Fles

Het mooie Delfts Blauw trekt vele toeristen uit binnen- en buitenland. Ervaar de mooie porseleinen kunstwerken zelf bij de Porceleyne Fles. Eind 16e eeuw kwam er vanuit China 'Delfts Blauw' naar Nederland. In deze tijd was het porselein erg duur waardoor er een productie werd gestart in Nederland zelf, de Porceleyne fles ook wel Royal Delft genoemd. In het heden kunnen wij hier nog steeds van genieten en zult u het echte Delfts Blauw op meerdere plekken in Delft tegenkomen.

Gezellig Delft om de Hoek

Gezellig Delft om de Hoek

Samen er op uit!