Direct naar de contentDirect naar de footer
Het Beatrix Theater staat garant voor een gezellige middag of avond uit
Het Beatrix Theater staat garant voor een gezellige middag of avond uit

DUINRELL EN MADURODAM

Maak van je bezoek aan Duinrell en Madurodam een compleet dagje uit.

Het Vredespaleis in Den Haag huisvest het Internationaal Gerechtshof, het Permanent Hof van Arbitrage, de Bibliotheek van het Vredespaleis en de Haagse Academie voor Internationaal Recht. De Carnegie-Stichting is eigenaar van gebouw en grond. Het Vredespaleis is in de eerste plaats een werkpaleis en is niet vrij toegankelijk voor publiek.
Er bestaat wel de mogelijkheid om het Vredespaleis en haar rechtzalen te bezichtigen door deel te nemen aan een rondleiding.

De kaarten voor de rondleiding zijn alleen te koop via deze website. Rondleidingen duren 45 minuten en worden aangeboden in het Nederlands en Engels, op sommige weekenddagen ook in het Frans, Duits, Spaans en Russisch. www.vredespaleis.nl
Geschiedenis
Het Vredespaleis is tot stand gekomen op de grens van twee eeuwen. Het markeert zowel de afsluiting als het begin van een periode. Aan het einde van de 19e eeuw bloeide het ideaal van de wereldvrede als nooit tevoren. In Europa en Amerika waren zeker zo'n honderd vredesorganisaties actief, enkele zelfs met miljoenen leden. Deze enorme internationale vredesbeweging werd gevoed door bekende schrijvers en pacifisten
Het Vredespaleis is in zes jaar tijd gebouwd. In 1913 opende het zijn poorten. Het is een groot, carrévormig gebouw met een plint van grijze Belgische natuursteen en gevels van rode Hollandse baksteen in een eclectische neorenaissancistische stijl.