Direct naar de contentDirect naar de footer
Het Beatrix Theater staat garant voor een gezellige middag of avond uit
Het Beatrix Theater staat garant voor een gezellige middag of avond uit

DELFT

Stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer. Stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar ook stad van winkelen, uitgaan, gezellige terrassen en bourgondisch eten en drinken.

Geschiedenis Delft

Delft is ruim 750 jaar oud. De stad dankt haar naam aan het woord 'delven' (graven) van de oudste gracht: de Oude Delft. In 1246 kreeg Delft stadsrechten van de Hollandse graaf Willem II. Delft groeide voorspoedig en er kwamen steeds nieuwe wijken bij. Al in 1355 heeft de stad de omvang die het tot in de 19e eeuw zal behouden. In 1389 werd het Schiekanaal gegraven dat Delft verbond met de Maas. De toegang tot de wereldeconomie werd gecreeërd. Grote schepen voeren binnen via "Delftshaven".

Betekenis

Delft dankt haar naam aan het woord delven, synoniem voor graven. De stad is ontstaan door een gegraven waterloop 'De Delf'. Door een gunstige ligging groeide het snel uit tot een florerende stad. In 1246 verleende Graaf Willem II Delft officiële stadsrechten. In 1389 werd het kanaal de Schie naar de Maas gegraven en breidde het uit met Delfshaven, wat nu bij Rotterdam hoort. In 1536 legde een enorme stadsbrand een groot deel van de stad in as. Blikseminslag in de Nieuwe Kerk lag hieraan vermoedelijk ten grondslag.

Delft anno nu!

Delft is een zeer culturele stad met vele bezienswaardigheden, gezellige markten en pleinen. Voor meer informatie met betrekking tot het aanbod van winkels. Na een heelrijk dagje Delft, boek ons Delfts blauw arrangement. Voor meer informatie over Delft, www.delft.nl

Bezienswaardigheden

Wie aan Delft denkt, denkt aan Delfts blauw. In de tijd van de VOC zo'n 400 jaar geleden, komen de pottenbakkers van Delft in aanraking met Chineesporselein....Maar niet te vergerten Delft en de Oranjes zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. In de stad kunt u kennismaken met de geschiedenis die Delft en de Koninklijke familie hebben opgebouwd. Maar ook de achitectuur, kunst en cultuur staan zeer centraal.